Johanna a koraszülött baba

Egy koraszülött, oxigénhiányos baba anyukájának naplója. Minden 10. terhesség koraszüléssel végződik, hátha segítenek a tapasztalataim az utánam következőknek. Sajnos a kismamákat nem készítik fel erre, pedig bárkivel megtörténhet.

Miért?

2008.06.30. 22:07 - Kerri

Ott kezdem, hogy nagyon szégyellem magam, de én a világon semmit nem tudtam a koraszülöttekről. A környezetemben, a barátnőim, ismerőseim mindannyian normál időben ( azaz 40. hét körül) hozták világra a kisbabájukat. A koraszülés kérdéséről eddig csak nagyon halvány benyomásaim voltak. Azt gondoltam, hogy a nem egészségesen táplálkozó, dohányzó, drogot rendszeresen fogyasztó és kiskorú anyák sajátja csak ez a probléma.

Pedig mennyire nem így van. Tudom, divatos a mai stresszes világot szidni mindenért, de az idő előtti születésnél tényleg nagy szerepe van a munkahelyi vagy egyéb izgalmaknak.

Az lenne a legjobb, ha senkit sem kellene felkészíteni várandóssága idején erre a mára már népbetegséggé fajuló problémára, de ez sajnos illuzió. Csak a gond ott van, hogy a kismamák felkészítése a nullával egyenlő. "Neijesztgessükszegénykéketrosszdolgokkal" felkiáltással inkább nem beszélnek a kérdésről.

Úgy gondolom, hogy ha több információ jutott volna el hozzám e témáról, már az ominózus estén sem vártam volna a kórházba menetellel, minden másként alakult volna.

 

A volnán nem jó gondolkodni, ezért hoztam létre ezt a blogot, ha csak 1 valakinek segítek a tapasztalataimmal, már megérte. Na meg persze azért is, hogy Johanna elolvashassa majd az első bukdácsoló lépéseinket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://johannababa.blog.hu/api/trackback/id/tr37546818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása