Johanna a koraszülött baba

Egy koraszülött, oxigénhiányos baba anyukájának naplója. Minden 10. terhesség koraszüléssel végződik, hátha segítenek a tapasztalataim az utánam következőknek. Sajnos a kismamákat nem készítik fel erre, pedig bárkivel megtörténhet.

Első napok izgalmai

2009.02.25. 21:29 - Kerri

Minden olyan egyszerűnek tűnt a kórházi hetek alatt, hiszen napjában párszor megetettem Johit, utána letettem a kiságyba, majd el kellett hagynom a kórtermet.

Most pedig ott fekszik az ágyban és nélkülünk ez a kicsi lányka nem működik, olyan kiszolgáltatott. Rémület és boldogság keveredik ilyenkor az emberben....

Jól elláttak minket tanácsokkal, illetve mire hazaértünk pont elolvastam a Suttogó titkai c. könyvet, ami nekünk szuper útmutató volt. Sőt segített nagyon nagyban az a rend, amihez a manóka az első 5 hétben szokott.

A nővérek bár nagyon lelkiismeretesen végezték dolgukat, biztos nem rohangáltak éjszaka felkapkodni a piciket, ha nyekeregtek. Igy a mi babánk gyönyörűen aludta a maga kis idejét 2 etetés között, úgy éjjel 1 és reggel 6 között. Na kérem, még a végén hálát adunk a rossz kezdetnek. Persze erről szó sincs, csak megláttuk ama arany köpés értelmét, hogy minden rosszban van valami jó.

Mindenkinek ajánlom a Suttogó titkait, minden leendő szülőnek, aki következetesen, kiborulás nélkül szeretné eltölteni az első hónapokat. Ezeknek a hónapoknak nem kell feltétlenül két zombi szülő botladozásainak lenni, pár tanács betartásával akár sétagalopp is lehet (ha élhetek ezzel a képzavarral)...

Érdekes volt, hogy a picit a kórházban nem hallottam sírni. Maximum a többi bejárós anyuka említette, hogy ha éhes ők már elvétve hallották nyöszörögni Johit.

Na de ahogy hazaértünk, már az első napon bemutatta a sírás tudományát. Ez még annyira erőtlen volt, nem is nevezhetnék, csak pityergésnek. Ekkor még csak 2 kilót nyomott, rettentő vékonyka volt, mikor fürdettük, féltünk rendesen.

Minden rendben ment egyébként 1 dologtól eltekintve, szinte csak evés-alvás ciklusokban mozogtunk.

Egyedül akkor volt sírás hosszabb-rövidebb ideig, amikor evés után le akartuk fektetni. Belefúrta a kis fejét a párnába, forgatta jobbra-balra, mint aki éhes még. Ilyenkor kezdődik a para. Éhes tényleg? Vagy fáj a hasa?

Kétlem, hogy éhes valaki, aki behabzsol 100 ml anyatejet és tápszert. Egy 2 kg-os babának úgy 60 ml az evési adagja 6x naponta.

koraszülött- behozza a lemaradást

túlevés-doktor bácsi

székrekedés-teáztatás

bezártság- 1 kb plusz

napló súlyról- várakozás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://johannababa.blog.hu/api/trackback/id/tr76966257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2011.08.17. 15:04:37

Minden jó, ha jó a vége, sok boldogságot


süti beállítások módosítása